Zapékaný květák s brokolicí a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks brokolice
1 ks květák
200 g anglická slanina
250 ml smetana ke šlehání
200 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
bylinky
mletý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si brokolici i květák očistíme, rozdělíme na menší růžičky a dáme do osolené vody povařit. Vaříme asi do poloměkka.

  2. Mezitím si nakrájíme nadrobno slaninu, rozklepneme si 2 vajíčka do misky a přidáme k nim celou smetanu a rozšleháme.

  3. Zapékací mísu si vymažeme máslem a dáme do ní povařenou a slitou zeleninu, přidáme slaninku, okořeníme a zalijeme vajíčkem se smetanou.

  4. Květák s brokolicí a slaninou dáme péct na 180 °C asi na 25 minut, poté přidáme nastrouhaný sýr a znovu dáme péct na 200 °C asi na 15 minut.

  5. Zapékaný květák s brokolicí a slaninou podáváme hned po dopečení společně s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!