Vepřové maso s celerem a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks celer
15 dkg eidam
mletý černý pepř
4 ks vepřový plátek

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme maso z obou stran a poté ho dáme péct do trouby podlité vodou i s olejem z pánve. Maso necháme péct, pravidelně ho podléváme vodou, aby se dusilo

  2. Během pečení si nastrouháme celer na tenčí proužky a tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Když už je maso měkké, vytáhneme ho z trouby, posypeme celerem, znovu podlijeme vodou a necháme péct. Po nějaké době, když je už i celer měkký, posypeme každé maso na celer ještě nastrouhaným tvrdým sýrem. Necháme stále přikryté péct, sýr se pěkně rozteče

  3. Každou porci masa posypanou celerem a tvrdým sýrem servírujeme na talíř. Vepřové maso s celerem a sýrem podáváme s brambory v jakékoliv tepelné úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!