Zapékané vepřové maso se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
0.5 l vývar
2 lžíce máslo
3 ks cibule
200 g rajče
2 lístky bobkový list
800 g hlávkové zelí
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso očistíme a pokrájíme na kostky. Česnek oloupeme, zelí hrubě pokrájíme, spaříme a necháme odkapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso a opečeme. Maso okořeníme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme asi 15 minut. Poté odstavíme.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a ve vrstvách urovnáme maso, zelí a rajčata. Vše osolíme, posypeme drobně nakrájeným česnekem, podlijeme trochou vývaru a upečeme doměkka.

  4. Zapékané vepřové maso se zelím a rajčaty podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!