Špízy z králičích filetů recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
rozmarýn
2 ks pórek
1/2 dl bílé víno
2 kelímky bílý jogurt
2 ks zelená kapie
1 lžička worchester
mletý černý pepř
200 g anglická slanina (plátky)
400 g králičí filety

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, víno, prolisovaný česnek, rozmarýn, worchester a olej. Podle chuti osolíme a opepříme

  2. Králičí filety omyjeme, nakrájíme na špalíčky, vložíme do marinády a necháme do druhého dne rozležet. Potom je vyjmeme a osušíme ubrouskem

  3. Pórek očistíme a nakrájíme na špalíčky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na čtverce

  4. Na špejle střídavě, do vypotřebování surovin, napichujeme pórek, stočené plátky slaniny, papriku a králičí filety. Upečeme na rozpáleném oleji dorůžova

  5. Špízy z králičích filetů podáváme obložené zeleninou a jako přílohu volíme hranolky nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!