Špízy z mletého masa se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
100 g solamyl
4 lžíce majonéza
1/2 lžičky chilli koření
500 g hovězí zadní
5 lžic světlé pivo
1 - 2 lžíce čerstvý tymián
4 ks červená cibule
mletý černý pepř
500 g vepřová krkovice
350 - 400 g anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupaný česnek prolisujeme a čerstvý tymián jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky

  2. Připravíme si masovou směs. Mleté maso promícháme s tymiánem, prolisovaným česnekem, chilli kořením, majonézou a pivem. Ochutíme solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme alespoň 3 hodiny v chladu rozležet. Potom maso řádně promícháme se solamylem

  3. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti vlašského ořechu, které jednotlivě srolujeme do plátků slaniny a napícháme střídavě s klínky červené cibule na grilovací špejle. Špízy zvolna grilujeme ze všech stran dorůžova

  4. Pikantní grilované špízy se slaninou a cibulí podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!