Špízy z mletého masa se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 100 g solamyl 4 lžíce majonéza 1/2 lžičky chilli koření 500 g hovězí zadní 5 lžic světlé pivo 1 - 2 lžíce čerstvý tymián 4 ks červená cibule mletý černý pepř 500 g vepřová krkovice 350 - 400 g anglická slanina (plátky)
Postup Špízy z mletého masa se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupaný česnek prolisujeme a čerstvý tymián jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky
Připravíme si masovou směs. Mleté maso promícháme s tymiánem, prolisovaným česnekem, chilli kořením, majonézou a pivem. Ochutíme solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme alespoň 3 hodiny v chladu rozležet. Potom maso řádně promícháme se solamylem
Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti vlašského ořechu, které jednotlivě srolujeme do plátků slaniny a napícháme střídavě s klínky červené cibule na grilovací špejle. Špízy zvolna grilujeme ze všech stran dorůžova
Pikantní grilované špízy se slaninou a cibulí podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.