Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 ks brambory
200 g tvrdý sýr
250 ml smetana na vaření
4 ks vepřové kotlety bez kosti
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
Postup Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky silné asi 1 mm. Možno nastrouhat na okurkovém struhadle.
Maso očistíme a naklepeme. Česnek utřeme se solí a pepřem. Touto pastou potřeme kotletky z obou stran.
Nyní vytřeme zapékací misku olejem a poklademe krájenými syrovými brambory, osolíme podle chuti. Druhou vrstvu bude tvořit maso a opět brambory, horní vrstva je opět maso.
Vše přelijeme smetanou a dáme péci do trouby. Když smetana vysmahne, posypeme vše strouhaným sýrem a zapečeme.
Zapečené kotlety podáváme se zeleninou.