Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
200 g tvrdý sýr
250 ml smetana na vaření
4 ks vepřové kotlety bez kosti
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky silné asi 1 mm. Možno nastrouhat na okurkovém struhadle.

  2. Maso očistíme a naklepeme. Česnek utřeme se solí a pepřem. Touto pastou potřeme kotletky z obou stran.

  3. Nyní vytřeme zapékací misku olejem a poklademe krájenými syrovými brambory, osolíme podle chuti. Druhou vrstvu bude tvořit maso a opět brambory, horní vrstva je opět maso.

  4. Vše přelijeme smetanou a dáme péci do trouby. Když smetana vysmahne, posypeme vše strouhaným sýrem a zapečeme.

  5. Zapečené kotlety podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!