Krémová kedlubnová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
máslo
200 ml smetana
1 ks mrkev
1 - 2 ks bobkový list
1 ks velká cibule
600 ml zeleninový vývar
2 ks větší kedlubna
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 ks velká brambora

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Oloupanou bramboru a kedlubny nakrájíme na čtvrtky. Mrkev oloupeme a omyjeme

  2. Na másle necháme zrůžovět cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu, zeleninový vývar, bobkový list a špetku soli. Vše přivedeme k varu a zvolna necháme probublávat, dokud nebude zelenina zcela měkká. Pak vyjmeme celou mrkev, bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka. Polévku zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a jemně nasekanou petrželkou. Uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky

  3. Kedlubnovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme kousky mrkve a petrželkou. Kedlubnovou polévku podáváme s pečivem nebo krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!