Krémová kukuřičná polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 6 ks cibule 2 lžíce olivový olej mletý bílý pepř muškátový oříšek 1 l zeleninový vývar 6 lžic smetana ke šlehání 6 ks kukuřičný klas
Postup Krémová kukuřičná polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej a kolečka cibule v něm pomalu restujeme než začne zlátnout. Pak přilijeme vývar asi 10 - 15 minut cibuli dusíme
Mezitím z kukuřičných klasů ostrým nožem okrájíme kukuřičná zrna. Přidáme je k cibuli. Vše zprudka přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a polévku přikryjeme poklicí a dusíme, než kukuřice změkne
Pak polévku stáhneme, necháme trochu vychladnout, přelijeme do mixéru a rozmixujeme vše dohladka. Hrnec opláchneme, přelijeme do něj krém, přidáme šlehačku, podle chuti do polévky nastrouháme muškátový oříšek a polévku osolíme a opepříme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu a můžeme podávat
Hotovou kukuřičnou polévku servírujeme teplou a zdobíme petrželkou nebo kousky kukuřice. Můžeme ji posypat sýrem
Foto: Profimedia.cz