Krémová kukuřičná polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
6 ks cibule
2 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
1 l zeleninový vývar
6 lžic smetana ke šlehání
6 ks kukuřičný klas

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej a kolečka cibule v něm pomalu restujeme než začne zlátnout. Pak přilijeme vývar asi 10 - 15 minut cibuli dusíme

  2. Mezitím z kukuřičných klasů ostrým nožem okrájíme kukuřičná zrna. Přidáme je k cibuli. Vše zprudka přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a polévku přikryjeme poklicí a dusíme, než kukuřice změkne

  3. Pak polévku stáhneme, necháme trochu vychladnout, přelijeme do mixéru a rozmixujeme vše dohladka. Hrnec opláchneme, přelijeme do něj krém, přidáme šlehačku, podle chuti do polévky nastrouháme muškátový oříšek a polévku osolíme a opepříme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu a můžeme podávat

  4. Hotovou kukuřičnou polévku servírujeme teplou a zdobíme petrželkou nebo kousky kukuřice. Můžeme ji posypat sýrem

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!