Zapékané mleté maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 kostky máslo
1 ks cibule
1 kelímek smetana
200 g sýr
1 balíček těstoviny
400 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
koření na mletá masa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Nastrouháme sýr.

  2. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu.

  3. Na pánvi zpěníme na másle cibuli, přidáme mleté maso, okořeníme, osolíme a společně podusíme, než maso změkne.

  4. Do pekáče vsypeme strouhaný sýr a na sýr uvařené těstoviny. Vše přesypeme dušeným mletým masem, promícháme a asi 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Nakonec zapékané mleté maso přelijeme smetanou a pečeme dozlatova.

  5. Zapékané mleté maso ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!