Zapékané broskve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g cukr
250 ml mléko
1 dl voda
2 ks žloutky
2 lžíce cukr moučka
25 g maizena
0.5 ks vanilkový lusk
6 ks broskve (krásné)

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme 1 dl vody, vsypeme asi třetinu cukru a na mírném ohni směs svaříme.

  2. Broskve rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a oloupeme. Vložíme je do připraveného roztoku a na mírném ohni je povaříme asi 5 minut. Pak je necháme vychladnout.

  3. Ve 4 lžících mléka rozmícháme maizenu. Zbytek mléka vlijeme do hrnce. Přidáme vanilku, krátce mléko povaříme a odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme asi 5 minut odstát.

  4. Žloutky a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme maizenu a dále mícháme. Nakonec přilijeme zbylé teplé mléko a vše znovu za stálého mícháni asi 2 minutky povaříme než směs zhoustne. Pak stáhneme a vyndáme vanilku.

  5. Okapané broskve narovnáme na pekáč, zalijeme krémem a posypeme cukrem. Necháme je péct dozlatova. Většinou stačí několik minut.

  6. Podáváme ihned. Můžeme zdobit snítkou meduňky, čokoládovou polevou nebo čerstvými broskvemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!