Zapečený tuňák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 lžíce majonéza
8-10 plátků chléb
2 konzervy tuňák
1 balíček plátkový sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve přendáme maso tuňáka z plechovky do misky. Použijeme tuňáka v oleji nebo tuňáka ve vlastní šťávě. Dále si nakrájíme na drobno cibuli a přidáme ji spolu s majonézou, trochou soli a pepře do misky a vše pak důkladně promícháme vidličkou.

  2. Na plech rozprostřeme pečící papír a položíme na něj rozpůlené plátky chleba, na které natřeme připravenou směs. Na vrch přidáme sýr natrhaný na menší kousky a dáme vše zapéct do vyhřáté trouby na 160 °C. Doba zapečení je závislá podle druhu trouby. Sýr musí lehce zrůžovět.

  3. Zapečený tuňák by se měl nechat chvilku vychladnout a můžeme jej podávat. Zapečený tuňák ale chutná i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!