Masová směs z roštěné recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks pórek
4 lžíce olivový olej
6 lžic sladký kečup
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná
50 ml bílé suché víno
2 lžičky ostrá hořčice
4 lžíce worchesterová omáčka
25 g čerstvý strouhaný zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, promícháme s olejem, pepřem, hořčicí a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Přidáme kečup, worchester a necháme v chladu rozležet asi 1 hodinu

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme

  3. Na oleji zprudka opečeme naložené maso, vmícháme prolisovaný česnek, teplotu zmírníme a přidáme nakrájený pórek. Vše podlijeme vínem, krátce podusíme a odstavíme z tepla

  4. Masovou směs z roštěné podáváme s rýží nebo opékaným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!