Zapečený pstruh s mandlemi a citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks citron
2 ks pstruh
250 ml smetana ke šlehání
4 ks jarní cibulka
100 g mandlové hoblinky
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na vymazání
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Větší pstruhy vykucháme, očistíme, dobře umyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku je osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Zapékací nádobu vymažeme olejem a vložíme pstruhy.

  2. Z jednoho citronu vymačkáme šťávu, druhý důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a ty překrojíme na půlměsíčky. Kolečka citronů naskládáme do pstruhů i přes sebe. Pak ryby přelijeme citronovou šťávou a zasypeme drobně nakrájenou cibulkou.

  3. Troubu rozehřejeme na 160 °C, vložíme pekáček s pstruhy a zapékáme asi 25 minut.

  4. Zatím si opražíme hoblinky mandlí. Pekáček vyndáme z trouby, ryby posypeme mandlemi, zalijeme smetanou a 15 minut dopečeme.

  5. Zapečeného pstruha s mandlemi a citronem ozdobíme sekanou kudrnkou. Vhodnou přílohou k zapečeným pstruhům je bramborová kaše nebo hranolky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!