Zapečený pórek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g pórek
25 g hladká mouka
2 sklenice nízkotučné mléko
muškátový oříšek
mletý černý pepř
150 g drůbeží šunka
2 lžíce eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a ve vodě podusíme.

  2. Současně si z mléka a mouky připravíme bešamel, který ochutíme muškátovým oříškem, osolíme a opepříme.

  3. Šunku nakrájíme na hranolky, promícháme s podušeným pórkem a vsypeme do zapékací misky. Zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a přibližně 20 minut zapékáme na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!