Zapečený pangas s omáčkou a lasagněmi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
sůl
80 g máslo
4 lžíce petrželka
3 ks cibule
1 lžíce bazalka
12 plátků lasagne
300 g žampiony
mletý bílý pepř
citronová šťáva
blé víno
750 g pangas filety
400 g konzervovaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, osolíme a necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nakládaná rajčata pokrájíme na drobné kousky

  2. Na polovině másla necháme zesklovatět kolečka cibule a odložíme stranou. Druhou polovinu másla nakrájíme na kousky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Do pokrájených rajčat vmícháme usekané bylinky a česnek

  3. Rozmrazené ryby osušíme, pokapeme citronovou šťávou a polovinu vložíme do pekáčku. Potom na filety pangase poklademe polovinu cibule a žampionů. Osolíme, opepříme a poklademe druhou polovinou ryb, cibule a žampionů. Nakonec vše přelijeme ochucenými rajčaty i se šťávou

  4. Pečeme zvolna ve středně předtopené troubě pod pokličkou. Ke konci pečení poklici sundáme a zprudka dokončíme. V případě, že je omáčka příliš hustá, můžeme rybu podlít trochou bílého vína

  5. Mezi pečením uvaříme plátky lasagní ve velkém množství vody, kterou hodně osolíme a zakapeme olivovým olejem

  6. Hotové lasagně aranžujeme po obvodu talíře a do středu servírujeme pečeného pangase s omáčkou. Zapečeného pangase s omáčkou podáváme jako teplý hlavní chod, na talíři zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!