Zapečený mazanec s džemem lesní směs recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
300 ml mléko
70 ml smetana
60 g rozinky
40 g cukr moučka
mandlové plátky
1 špetka čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
Extra Jam Lesní směs od Hamé
polovina zbylého velikonočního mazance

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak mazanec nakrájíme na slabší plátky, potřeme džemem lesní směs a skládáme do vymazané zapékací misky. Jednotlivé vrstvy prosypeme rozinkami

  2. Následně ve velké míse rozmícháme cukr, smetanu a mléko. Vezmeme si další mísu a prošleháme v ní vajíčka. Ty pak vlijeme do mléčné směsi a důkladně zamícháme, aby se suroviny dobře spojily

  3. Přelijeme směsí mazancové plátky. Posypeme trochou strouhaného muškátového oříšku, mandlovými plátky a pečeme v troubě 30 minut do zlatohněda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!