Pikantní hovězí guláš se šalotkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžička sůl
sůl
majoránka
500 g cibule
vegeta
2 ks feferonka
1 ks šalotka
1 - 2 lžíce hladká mouka
0,5 lžiček drcený kmín
500 g hovězí kližka
1 lžíce rajský protlak
1 balíček mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce gulašové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. V kastrolu si rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme kostky masa. Maso zarestujeme, osolíme, opepříme a přidáme lžíci rajského protlaku, sáček sladké mleté papriky, drcený kmín, gulášové koření, česnek na plátky a feferonky. Vše promícháme a podlijeme vodou. Pikantní hovězí guláš přikryjeme poklicí a pozvolna necháme dusit 90 - 120 minut

  3. Měkké maso vyjmeme, výpek necháme zredukovat a zlehka zahustíme hladkou moukou nebo rozmočeným chlebem. Zvolna necháme povařit. Jestliže chceme šťávu hladkou, pak ji propasírujeme přes cedník. Dochutíme šťávu majoránkou a vegetou

  4. Pikantní hovězí guláš se šalotkou servírujeme jako hlavní chod s houskovým knedlíkem nebo jako večeři podáváme s chlebem. Nakonec guláš na talíři posypeme šalotkou nakrájenou na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!