Pikantní hovězí pečeně na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
2 ks cibule
1/2 ks citrón
1 lžíce hladká mouka
1 ks zelená paprika
mletý černý pepř
1 plechovka loupaná rajčata
1 kg hovězí kýta
2 lžíce čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, potřeme olejem, opepříme a ochutíme mletým chilli kořením. Takto ochucené maso zabalíme do fólie a necháme v chladu nejméně 10 hodin odležet

  2. Před vlastní přípravou masa oloupeme a jemně usekáme cibuli a česnek. Zelenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na dílky

  3. V pekáči na oleji zprudka opečeme maso do zlatohnědé barvy. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku necháme zpěnit cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Vše zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Potom do pekáče vrátíme opečené maso, vmícháme loupaná rajčata, dílky citronu a strouhaný křen. Osolíme, podlijeme vývarem a zakryté zvolna pečeme v troubě při střední teplotě asi 2 - 2,5 hodiny doměkka. Vzniklou středně hustou omáčku při pečení podle potřeby ředíme vývarem

  4. Pikantní hovězí pečeni na rajčatech nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!