Zapečený lilek s brynzou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks lilek
1 kostka brynza
koření
1/2 kelímku zakysaná smetana
mletý černý pepř
sušený česnek
koření na grilovanou zeleninu
bylinkové tofu

Postup přípravy receptu

  1. Lilek pořádně omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm tenká kolečka a naskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Poté lilek osolíme, okořeníme kořením na grilovanou zeleninu a posypeme sušeným česnekem. Lilek necháme chvíli odstát a zatím připravíme brynzu

  2. Brynzu předem smícháme se zakysanou smetanou a kořením podle chuti - my jsme použili kořenící směs Paní sýrová. Poté na lilek poklademe plátky bylinkového tofu a na něj lžící přidáme připravenou brynzu

  3. Lilek s brynzou pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C

  4. Zapečený lilek s brynzou ihned podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!