Zapečený kapr recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
máslo
4 porce kapr
150 - 200 g gothajský salám
čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Menší porce kapra jemně osušíme utěrkou. Poté je prosolíme a potřeme utřeným česnekem

  2. Na másle kousky kapra osmažíme, ale ne příliš - tak, aby se maso neoddělovalo od kostí

  3. Každý osmažený kus kapra položíme na dva až tři plátky gothajského salámu a okořeníme zázvorem. Silnější aroma zázvoru docílíme nastrouháním čerstvého. Do salámových rozprostřených plátků rybu zabalíme

  4. Jednotlivé porce kapra převineme nití (jako španělské ptáčky), narovnáme je do tukem vymaštěného pekáčku a zapečeme

  5. Zapečeného kapra podáváme s opečenými vařenými brambory nebo hranolky

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!