Okatá sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1-2 hrstě strouhanka
grilovací koření
pepř
1 lžíce tuk na vymazání
0,5 kg vařené uzené maso
0,5-1 dl mléko nebo voda
1 kg směs mletého masa
2 hrstě barevá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Směs mletého masa promícháme se solí a kořením. Přidáme podle potřeby studené mléko, vejce, pokrájené uzené maso a strouhanku. Správná hustota směsi, jako na klasickou sekanou

  2. Keramickou misku či pekáček si vymažeme sádlem, nebo olejem. Vložíme polovičku masové směsi a stejnoměrně ji rozetřeme po dně nádoby, povrch posypeme barevnými rajčaty a znovu stejnoměrně poklademe masovou směsí. Důkladně přitlačíme a uhladíme mokrou rukou povrch a přiklopíme

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně na 200°C asi 45 minut

  4. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, nebo chléb. Okatá sekaná se dá jíst i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!