Okatá sekaná recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 1-2 hrstě strouhanka grilovací koření pepř 1 lžíce tuk na vymazání 0,5 kg vařené uzené maso 0,5-1 dl mléko nebo voda 1 kg směs mletého masa 2 hrstě barevá rajčata
Postup Okatá sekaná
Postup přípravy receptu
-
Směs mletého masa promícháme se solí a kořením. Přidáme podle potřeby studené mléko, vejce, pokrájené uzené maso a strouhanku. Správná hustota směsi, jako na klasickou sekanou
Keramickou misku či pekáček si vymažeme sádlem, nebo olejem. Vložíme polovičku masové směsi a stejnoměrně ji rozetřeme po dně nádoby, povrch posypeme barevnými rajčaty a znovu stejnoměrně poklademe masovou směsí. Důkladně přitlačíme a uhladíme mokrou rukou povrch a přiklopíme
Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně na 200°C asi 45 minut
Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, nebo chléb. Okatá sekaná se dá jíst i studená.