Okoun nilský v těstíčku z parmazánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 - 2 lžíce kefír
30 g parmazán
1 lžíce ovesné vločky
mletý černý pepř
1 ks filé z okouna nilského

Postup přípravy receptu

  1. Filé z okouna podle potřeby očistíme a nakrájíme na porce. Necháme ho vytaženého z lednice, aby měl pokojovou teplotu

  2. Do misky rozklepneme vejce. Vmícháme nastrouhaný parmazán, kefír a ovesné vločky. Těstíčko osolíme, opepříme a podle chuti přidáme třeba i citronovou šťávu

  3. Rozehřejeme si teflonovou pánev. Filé z okouna osolíme. Každou porci postupně namočíme do těstíčka a položíme na rozehřátou pánev. Osmahneme z jedné strany, obrátíme, na pánev nalijeme asi 5 cl vody, přiklopíme poklicí a okouna necháme v těstíčku dovařit

  4. Okouna nilského v těstíčku z parmazánu podáváme s brambory. Výborný je doplněný špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!