Zapečená ztracená vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
100 ml ocet
3 snítky petrželka
200 ml mléko
4 ks rajče
1 svazek bazalka
200 g niva
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Bazalku opereme a otrháme lístky. Několik si jich odložíme na ozdobení, zbylou bazalkou rovnoměrně posypeme rajčata.

  2. V nízké nádobě přivedeme k varu litr vody, ocet a lžičku soli. Postupně každé vejce rozklepneme do naběračky a necháme opatrně sklouznout do vody. Při mírné teplotě vaříme asi 4 minuty. Pak je vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na rajčata.

  3. Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme sýr nakrájený na kostky a za občasného míchání necháme roztavit. Směs okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a nalijeme na vejce. Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15 minut.

  4. Opereme petrželku. Jednu snítku odložíme, zbytek jemně usekáme a nasypeme na vejce.

  5. Zapečená ztracená vejce zdobíme bazalkou, snítkou petrželky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!