Pečená masová omeleta se sýrem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 10 ks vejce máslo 100 g anglická slanina 1 hrst petrželová nať 3 - 4 ks sušená rajčata 200 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 1 špetka koření čubrica 100 g sýr ementálského typu
Postup Pečená masová omeleta se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu a sušená rajčata nakrájíme najemno a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. V míse rozšleháme vidličkou vejce a posupně vmícháme mleté maso, slaninu, sušená rajčata, sýr a nasekanou petrželku
Řídkou směs ochutíme kořením čubrica, solí a pepřem a vlijeme na máslem vymazaný koláčový plech o rozměrech přibližně 30 x 30 cm. Omeletu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 - 30 minut
Pečenou masovou omeletu se sýrem nakrájíme na čtverce a podáváme s bagetou, kečupem, hořčicí a čerstvou zeleninou.