Pečená masová omeleta se sýrem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
10 ks vejce
máslo
100 g anglická slanina
1 hrst petrželová nať
3 - 4 ks sušená rajčata
200 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
1 špetka koření čubrica
100 g sýr ementálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu a sušená rajčata nakrájíme najemno a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. V míse rozšleháme vidličkou vejce a posupně vmícháme mleté maso, slaninu, sušená rajčata, sýr a nasekanou petrželku

  2. Řídkou směs ochutíme kořením čubrica, solí a pepřem a vlijeme na máslem vymazaný koláčový plech o rozměrech přibližně 30 x 30 cm. Omeletu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 - 30 minut

  3. Pečenou masovou omeletu se sýrem nakrájíme na čtverce a podáváme s bagetou, kečupem, hořčicí a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!