Zapečená červená cibule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
150 g mozzarella
150 g gouda
8 plátků anglická slanina
3 lžíce olivový olej na smažení
8 ks červená cibule
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
pažitka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Měkké brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, nakrájíme na nudličky a lehce osmažíme na malém množství oleje. Cibuli odstavíme a podle chuti osolíme a opepříme. Goudu nastrouháme nahrubo a mozzarellu nakrájíme na kolečka. Pažitku nasekáme nadrobno.

  2. Čtyři zapékací misky (nejlépe malé obdélníkové) slabě vytřeme máslem, rozdělíme do nich nakrájené brambory a potom cibuli. Posypeme nastrouhanou goudou a nakrájenou mozzarellou. Nakonec pokryjeme plátky slaniny.

  3. Misky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme zhruba 15 minut. Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

  4. Zapečené červené cibule podáváme přímo v zapékacích miskách a můžeme doplnit oblíbeným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!