Vepřová krkovička na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce máslo
1 ks pórek
4 ks mrkev
1 ks zázvor
5 ks žampiony
1 špetka pepř
2 lžíce olivový olej
5 lístků čerstvá bazalka
1 špetka granulovaný česnek
1/2 svazku řapíkatý celer
2 kostky zeleninový bujón
2 ks červená cibule
6 plátků vepřová krkovice
1 snítka čerstvá pažitka
2 ks jarní cibulka s natí
5 lístků čerstvá meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme a bylinky nasekáme. Cibuli smícháme s bazalkou, meduňkou a pažitkou

  2. Krkovičky plátky nařízneme, osolíme, opepříme a jemně posypeme česnekem. Do plátku vetřeme cibuli s bylinkami. Takto připravené plátky necháme zapéct v troubě asi na 20 minut při 200 °C

  3. Dále si připravíme čerstvé žampiony, pórek, jarní cibulku, kousek zázvoru, mrkev, řapíkatý celer. Všechno drobně nakrájíme a na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a lžíci másla, kdy postupně přidáváme zázvor, celer, mrkev, cibulku pórek. Vše osmahneme. Poté přidáme zeleninový vývar a žampiony. Lehce povaříme a zlehka zahustíme asi tak lžící mouky. Takto připravenou omáčku přelijeme upečené maso a necháme tak na deset minut zapéct při 230 °C

  4. Vepřovou krkovičku na zelenině podáváme s hranolky, opečeným bramborem nebo s jinou vhodnou přílohou podle libosti každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!