Zapékaný květák se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
4 lžíce máslo
100 g strouhanka
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
1 ks květák
drcený kmín
100 g sterilované žampiony
50 g sterilovaný hrášek
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vychladlý jej pak rozebereme na růžičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Přidáme houby a hrášek, dochutíme solí a drceným kmínem, krátce podusíme

  2. Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s máslem a troškou soli do pěny. Pěnu smícháme s květákem, houbami, strouhankou a nakonec i se sněhem z bílků

  3. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme vzniklým těstem. Nákyp zapékáme v rozehřáté troubě přibližně 45 minut. Hotovou pochoutku ozdobíme petrželkou

  4. Zapékaný květák se žampiony podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!