Vepřová krkovička pečená se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks cibule
sádlo
voda
2 ks bobkový list
500 ml bílý jogurt
1/2 - 1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
400 g kysané zelí
100 ml hustá zakysaná smetana
4 plátky vepřová krkovice s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou jogurtové marinády. V míse promícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a nastrouhanou středně velkou cibulí. Vyšší plátky krkovice s kostí očistíme, zlehka osolíme, opepříme a naložíme přes noc do jogurtové marinády

  2. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na sádle zesklovatět. Poté přisypeme mletou papriku, vše krátce orestujeme a vmícháme okapané kysané zelí, bobkový list, sůl a 1/2 lžičky cukru

  3. Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, poklademe plátky marinované krkovice, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C přibližně 40 minut doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, vše podle potřeby podlijeme a při vyšší teplotě ještě asi 15 minut dopečeme

  4. Pečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme zelím a podáváme s bramborovými noky nebo bramborovým knedlíkem. Vhodným doplňkem při podávání je zakysaná smetana.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!