Žampionová polévka s cibulkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
1 lžička majoránka
2 špetky kmín
1 l voda
2 lžíce mrkev
1 lžíce jíška
150 g žampiony
1 ks střední cibule
1 kostka zeleninový bujon
1 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme žampiony, mrkev a brambor oškrábeme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, brambor na malé kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle

  2. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kmín a vaříme se špetkou soli 15 - 20 minut. Oloupeme cibuli, nakrájíme jí nadrobno a usmažíme na plátku másla. Jakmile jsou brambory měkké, tak přidáme lžíci jíšky připravené na sádle a polévku chvíli povaříme. Polévku dochutíme bujonem nebo solí, majoránkou a odstavíme

  3. Žampionovou polévku nalijeme do talíře a přidáme smaženou cibulku na másle

  4. Žampionová polévka s cibulkou se může podávat s pečivem i jako večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!