Mimoní cupcakes recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 250 g cukr krupice 200 g cukr moučka marcipán 50 g hladká mouka 50 g polohrubá mouka 1 lžička vanilkový extrakt 100 - 150 ml plnotučné mléko 120 g kvalitní hořká čokoláda modré potravinářské barvivo 250 g Hera máslová příchuť 113 g Hera máslová příchuť 2 lžičky vanilkový cukr nebo extrakt žluté cukrářské perličky
Postup Mimoní cupcakes
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 170 °C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky a Heru máslovou nakrájenou na kostičky. Občas promícháme, aby se vše spojilo. Směs odstavíme z vodní lázně a necháme zchladnout
Postupně do směsi zašleháme cukr a vajíčka, vždy jedno po druhém. Nakonec vmícháme vanilkový extrakt. V další míse smícháme oba druhy prosáté mouky se solí a kypřícím práškem. Tuto směs postupně přimícháme do čokoládového těsta. Mícháme, dokud se vše nespojí
Pečící košíčky ihned plníme do tří čtvrtin a dáme péct na 20 - 25 minut. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku. Brownies mají být vlhké a trochu nedopečené, proto raději pečeme o minutku méně. Zbytkové teplo po vytažení z trouby udělá svou práci
Ve větší míse vyšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť dohladka. Postupně přidáme prosátý cukr a šleháme, dokud není směs nadýchaná. Přidáme vanilkový cukr nebo extrakt a nakonec mléko dle potřeby. Vše nejdřív lehce mícháme a potom šleháme na nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá a hladká
Krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva. Dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – žlutých perliček. Některé z cupcaků dozdobíme pomocí marcipánu tak, aby představovaly tváře Mimoňů. (Viz obrázek.)
Mimoní cupcakes podáváme jako nepřehlédnutelnou sladkost na sváteční stůl.