Kuřecí rizoto se zázvorem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 1 hrnek rýže 1 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 30 g čerstvý zázvor 1/2 ks červená kapie 3 - 4 lžíce sterilovaná kukuřice mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 2 ks kuřecí čtvrtky 1 lžíce omáčka teriyaki
Postup Kuřecí rizoto se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky očistíme, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vařící vodou. Přidáme koření (celý černý pepř, nové koření a bobkový list) a vše zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme a maso obereme a nakrájíme kousky. Ve vývaru uvaříme rýži, kterou necháme okapat
Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno a očištěnou cibuli a česnek nasekáme na drobné kousky. Kapii nakrájíme na drobné kostičky a sterilovanou kukuřici necháme okapat
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek a zázvor a jakmile se směs rozvoní, vmícháme kapii a kuřecí maso. Pak přidáme uvařenou rýži a kukuřici vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a omáčkou teriyaki
Kuřecí rizoto se zázvorem rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem na oběd či večeři.