Zákusek Černý princ recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
0,5 šálků kakao
0,75 šálků cukr krupice
150 g hořká čokoláda
150 g hořká čokoláda
0,5 šálků smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si kulatou formu na pečení (průměr cca 16 cm), jejíž dno vyložíme pečícím papírem

  2. Kvalitní hořkou čokoládu (150 g) spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr, špetku soli, vejce a kakao. Důkladně vyšleháme do hladké konzistence a navrstvíme do formy

  3. Těsto na zákusek Černý princ pečeme cca 25 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout

  4. Čokoládu (zbylých 150 g) rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ohřátou smetanu ke šlehání a spojíme. Takto připravený čokoládový krém navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme. Před krájením necháme ztuhnout

  5. Zákusek Černý princ podáváme jako výborný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!