Zákusek Černý princ recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 100 g máslo 0,5 šálků kakao 0,75 šálků cukr krupice 150 g hořká čokoláda 150 g hořká čokoláda 0,5 šálků smetana ke šlehání
Postup Zákusek Černý princ
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si kulatou formu na pečení (průměr cca 16 cm), jejíž dno vyložíme pečícím papírem
Kvalitní hořkou čokoládu (150 g) spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr, špetku soli, vejce a kakao. Důkladně vyšleháme do hladké konzistence a navrstvíme do formy
Těsto na zákusek Černý princ pečeme cca 25 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout
Čokoládu (zbylých 150 g) rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ohřátou smetanu ke šlehání a spojíme. Takto připravený čokoládový krém navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme. Před krájením necháme ztuhnout
Zákusek Černý princ podáváme jako výborný dezert.