Vepřová panenka s uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

250 g slanina
6 - 7 stroužků česnek
olej
sůl
1 hrst petrželka
2 ks cibule
200 g žampiony
250 ml masový vývar
250 g pikantní klobása
500 g vepřová panenka
mletý černý pepř
4 ks čerstvá feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné asi 2,5 cm. Lehce naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme

  2. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 3 mm. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozebereme na klínky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Feferonky zbavíme jadřinců a jemně nasekáme

  3. Vepřové maso opečeme na malém množství oleje z obou stran dorůžova a uchováme na teple. Na výpeku necháme rozškvařit plátky slaniny, přidáme kolečka klobásy, která opečeme dozlatova. Potom vmícháme klínky cibule, plátky žampionů a vše krátce orestujeme. Nakonec přidáme feferonky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, vložíme připravenou panenku a podusíme asi 6 minut. Podle potřeby ochutíme a posypeme nasekanou petrželovou natí

  4. Šťavnaté pikantní vepřové kousky s klobáskou a žampiony podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!