Vepřová panenka s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 250 g slanina 6 - 7 stroužků česnek olej sůl 1 hrst petrželka 2 ks cibule 200 g žampiony 250 ml masový vývar 250 g pikantní klobása 500 g vepřová panenka mletý černý pepř 4 ks čerstvá feferonka
Postup Vepřová panenka s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné asi 2,5 cm. Lehce naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme
Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 3 mm. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozebereme na klínky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Feferonky zbavíme jadřinců a jemně nasekáme
Vepřové maso opečeme na malém množství oleje z obou stran dorůžova a uchováme na teple. Na výpeku necháme rozškvařit plátky slaniny, přidáme kolečka klobásy, která opečeme dozlatova. Potom vmícháme klínky cibule, plátky žampionů a vše krátce orestujeme. Nakonec přidáme feferonky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, vložíme připravenou panenku a podusíme asi 6 minut. Podle potřeby ochutíme a posypeme nasekanou petrželovou natí
Šťavnaté pikantní vepřové kousky s klobáskou a žampiony podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovými noky.