Vepřová panenka s uzeným bůčkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks cibule uzený bůček 200 ml voda na podlití 500 g vepřová panenka
Postup Vepřová panenka s uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku omyjeme pod vodou, ze všech stran vmasírujeme sůl a potřeme rozmačkaným česnekem. Uzený bůček nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Vepřovou panenku vložíme do pekáčku. Na maso a kolem něj poklademe nakrájený uzený bůček a cibuli. Maso lehce podlijeme vodou a dáme péct
Přikryté maso pečeme v troubě asi hodinu při 200 °C. Průběžně poléváme výpekem a asi 10 minut před koncem sejmeme poklici, aby se nám udělala kůrka. Upečenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky
Vepřovou panenku s uzeným bůčkem podáváme s brambory nebo chlebem.