Vepřová panenka s uzeným bůčkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
uzený bůček
200 ml voda na podlití
500 g vepřová panenka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme pod vodou, ze všech stran vmasírujeme sůl a potřeme rozmačkaným česnekem. Uzený bůček nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Vepřovou panenku vložíme do pekáčku. Na maso a kolem něj poklademe nakrájený uzený bůček a cibuli. Maso lehce podlijeme vodou a dáme péct

  3. Přikryté maso pečeme v troubě asi hodinu při 200 °C. Průběžně poléváme výpekem a asi 10 minut před koncem sejmeme poklici, aby se nám udělala kůrka. Upečenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky

  4. Vepřovou panenku s uzeným bůčkem podáváme s brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!