Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 80 g máslo 50 ml smetana 80 g hladká mouka 600 ml zeleninový vývar 450 g vepřová panenka mletý černý pepř 1 hrst čerstvá pažitka
Postup Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, osolíme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Opečenou panenku zabalíme do alobalu, vložíme do zapékací mísy a troubě předehřáté na 170 °C pečeme 15 - 20 minut
Připravíme si omáčku. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a necháme zvolna vařit 15 - 20 minut. Pak základ omáčky zjemníme smetanou a vmícháme pažitku. Pažitkovou omáčku prohřejeme, podle potřeby osolíme a opepříme, ale již nevaříme
Upečenou vepřovou panenku nakrájíme na šikmé plátky a podáváme s pažitkovou omáčkou, čerstvou zeleninou a vařeným bramborem.