Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
80 g máslo
50 ml smetana
80 g hladká mouka
600 ml zeleninový vývar
450 g vepřová panenka
mletý černý pepř
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Opečenou panenku zabalíme do alobalu, vložíme do zapékací mísy a troubě předehřáté na 170 °C pečeme 15 - 20 minut

  2. Připravíme si omáčku. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a necháme zvolna vařit 15 - 20 minut. Pak základ omáčky zjemníme smetanou a vmícháme pažitku. Pažitkovou omáčku prohřejeme, podle potřeby osolíme a opepříme, ale již nevaříme

  3. Upečenou vepřovou panenku nakrájíme na šikmé plátky a podáváme s pažitkovou omáčkou, čerstvou zeleninou a vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!