Vepřová panenka s ořechovou krustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
4 lžíce máslo
100 g strouhanka
petrželka
1 ks žloutek
150 ml smetana
50 g arašídy
2 lžíce brusinky
50 g vlašské ořechy
800 g vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku omyjeme, osušíme, odblaníme. Maso osolíme a okořeníme drceným barevným pepřem. Na rozpáleném oleji panenku opečeme ze všech stran

  2. Z másla, žloutku, strouhanky a namletých ořechů si připravíme směs, kterou naneseme na maso ze všech stran. Takto obalenou panenku pečeme v troubě 20 minut, dokud není krusta zlatá. Po upečení maso vyndáme z pekáče a dáme stranou do tepla

  3. Do výpeku přidáme brusinky a povaříme. Poté zalijeme smetanou a důkladně promícháme

  4. Upečené maso nakrájíme na jednotlivé plátky a na talířích je přeléváme brusinkovou omáčkou. Vepřovou panenku s ořechovou krustou zdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!