Vepřová panenka s ořechovou krustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 4 lžíce máslo 100 g strouhanka petrželka 1 ks žloutek 150 ml smetana 50 g arašídy 2 lžíce brusinky 50 g vlašské ořechy 800 g vepřová panenka mletý černý pepř
Postup Vepřová panenka s ořechovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Panenku omyjeme, osušíme, odblaníme. Maso osolíme a okořeníme drceným barevným pepřem. Na rozpáleném oleji panenku opečeme ze všech stran
Z másla, žloutku, strouhanky a namletých ořechů si připravíme směs, kterou naneseme na maso ze všech stran. Takto obalenou panenku pečeme v troubě 20 minut, dokud není krusta zlatá. Po upečení maso vyndáme z pekáče a dáme stranou do tepla
Do výpeku přidáme brusinky a povaříme. Poté zalijeme smetanou a důkladně promícháme
Upečené maso nakrájíme na jednotlivé plátky a na talířích je přeléváme brusinkovou omáčkou. Vepřovou panenku s ořechovou krustou zdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží.