Výborná hrachová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks brambory 0 ks cibule 2 l voda 1 ks mrkev 1 lžíce hladká mouka 200 g žlutý hrách podle potřeby olej podle chuti sůl 1 lžíce majoránka podravka 1 kostka hovězí bujon 1 špetka mletý černý pepř maggi koření
Postup Výborná hrachová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Přes noc necháme namočit žlutý půlený hrách. Druhý den hrách vaříme asi půl hodiny do změknutí, zatím bez soli a bez koření. Dáme pozor, až se hrách začne vařit, aby nám nevykypěl na sporák, protože velmi pění.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a bramboru nakrájíme na malé kostičky.
Jakmile je hrách měkký, přidáme nastrouhanou mrkev, bramboru a koření (sůl, mletý pepř, podravku, majoránku, maggi, kostku bujonu) a připravíme si zásmažku. Cibuli osmažíme na oleji do sklovata a zpěníme v ní vrchovatou lžíci mouky. Zásmažku vmícháme do polévky a dalších 10 minut povaříme.
Výbornou hrachovou polévku ihned naléváme na talíře a podáváme.
Vegetariáni nahradí masový bujon zeleninovým.