Výborná hrachová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
0 ks cibule
2 l voda
1 ks mrkev
1 lžíce hladká mouka
200 g žlutý hrách
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
1 lžíce majoránka
podravka
1 kostka hovězí bujon
1 špetka mletý černý pepř
maggi koření

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc necháme namočit žlutý půlený hrách. Druhý den hrách vaříme asi půl hodiny do změknutí, zatím bez soli a bez koření. Dáme pozor, až se hrách začne vařit, aby nám nevykypěl na sporák, protože velmi pění.

  2. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a bramboru nakrájíme na malé kostičky.

  3. Jakmile je hrách měkký, přidáme nastrouhanou mrkev, bramboru a koření (sůl, mletý pepř, podravku, majoránku, maggi, kostku bujonu) a připravíme si zásmažku. Cibuli osmažíme na oleji do sklovata a zpěníme v ní vrchovatou lžíci mouky. Zásmažku vmícháme do polévky a dalších 10 minut povaříme.

  4. Výbornou hrachovou polévku ihned naléváme na talíře a podáváme.

  5. Vegetariáni nahradí masový bujon zeleninovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!