Jednoduchá žampionová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 lžička máslo
10 ks žampiony
1 - 2 lžičky hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
2 dl vroucí voda
1 lžíce přepuštěné máslo
mletý černý pepř
1 - 2 lžičky třtinový cukr
1 - 2 lžičky ocet ze šumivého vína

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky

  2. V kastrůlku rozpálíme přepuštěné máslo s olejem. Vsypeme žampiony a restujeme je dozlatova. Přidáme mouku, opražíme a zalijeme vroucí vodou. Základ omáčky asi 3 minuty povaříme. Asi půlku vyvařené tekutiny se žampiony dáme stranou a rozmixujeme ji. Rozmixované žampiony vložíme zpět do kastrůlku. Rozředíme smetanou a nakonec ochutíme octem, cukrem, solí a trochou čerstvě mletého pepře. Nakonec do omáčky přidáme oříšek másla pro zjemnění

  3. Jednoduchou žampionovou omáčku podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!