Výborná drožďová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0 l mléko
1 ks cibule
15 dkg gothajský salám
10 dkg máslo na smažení
2 lžíce plnotučná hořčice
2 ks sterilovaná okurka
42 g čerstvé droždí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Střední cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, gothaj a okurku nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Na másle osmahneme nasekanou cibuli a do ní rozlámeme kostku droždí. Za stálého míchání osmahneme. Pozor, droždí se nejprve rozpustí a potom zase začne tvořit hrudky. Tento proces zopakujeme alespoň dvakrát tak, aby droždí zrůžovělo.

  3. Dále přidáme nastrouhaný gothaj a krátce osmahneme. Potom přilijeme mléko, ohřejeme k varu, odstavíme a za stálého míchání postupně přidáváme strouhanku tak, aby se nevytvořily hrudky. Hmota nesmí být příliš tuhá, aby šla dobře rozetřít.

  4. Přidáme nastrouhaná vejce a okurku a podle chuti plnotučnou hořčici. Pomazánku dochutíme solí a pepřem. Než pomazánka vychladne, je třeba ji občas zamíchat, aby se na povrchu nevytvořila krusta.

  5. Výbornou drožďovou pomazánku podáváme s chlebem a různým pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!