Steak pražského uzenáře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
5 lžic olej
sůl
50 g máslo
pepř
citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
4 plátky vepřová kotleta
120 g krájené žampiony
40 g šunka nebo šunkový salám
80 g nakrájený pórek
Postup Steak pražského uzenáře
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme krátce odležet
Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony s pórkem. Šunku nakrájíme na nudličky
Vepřové plátky opečeme na grilu nebo na pánvičce. Vyndáme a schováme do tepla
Do výpeku dáme nakrájenou šunku, žampiony a pórek a krátce osmahneme. Přidáme máslo, společně podusíme, ochutíme citronovou šťávou, zalijeme šlehačkou a dodusíme
Steak pražského uzenáře dáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s přílohou podle chuti.