Steak pražského uzenáře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
50 g máslo
pepř
citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
4 plátky vepřová kotleta
120 g krájené žampiony
40 g šunka nebo šunkový salám
80 g nakrájený pórek

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme krátce odležet

  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony s pórkem. Šunku nakrájíme na nudličky

  3. Vepřové plátky opečeme na grilu nebo na pánvičce. Vyndáme a schováme do tepla

  4. Do výpeku dáme nakrájenou šunku, žampiony a pórek a krátce osmahneme. Přidáme máslo, společně podusíme, ochutíme citronovou šťávou, zalijeme šlehačkou a dodusíme

  5. Steak pražského uzenáře dáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!