Steak porterhouse po toskánsku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 6 listů šalvěj 1/2 hrnku olivový olej 750 g steak porterhouse sůl a mletý pepř 1 lžíce rozmarýnové lístky
Postup Steak porterhouse po toskánsku
Postup přípravy receptu
-
Připravte gril k přímému grilování
Důkladně steak osolte a opepřete. Rošt okartáčujte a potřete olejem. Steak vložte na rozpálný rošt a grilujte, až je hotový podle vaší chuti - málo propečený steak 7-10 minut z každé strany. Přitom jím po 3-4 minutách otáčejte, aby se vytvořilo pěkné mřížkování
Na dno hlubší mísy nasypte najemno nakrájený česnek, nasekané
lístky rozmarýnu a šalvěje. Na ně upravte grilovaný steak a nalijte na něj olej. Olej, kerý stekl do mísy, vraťte lžící zpět na maso. Nechte maso 3-5 minut marinovat
Při porcování a podávání odřízněte svíčkovou a roštěnec od kosti a nakrájejte maso na plátky asi 1/2 cm silné. Nakonec nalijte na maslo lžící bylinkový olej a šťávu z masa a ihned podávejte
Zdroj: Nakladatelství Slovart, "Jak grilovat", 2005
Foto: Thinkstock.com