Steak porterhouse po toskánsku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
6 listů šalvěj
1/2 hrnku olivový olej
750 g steak porterhouse
sůl a mletý pepř
1 lžíce rozmarýnové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Připravte gril k přímému grilování

  2. Důkladně steak osolte a opepřete. Rošt okartáčujte a potřete olejem. Steak vložte na rozpálný rošt a grilujte, až je hotový podle vaší chuti - málo propečený steak 7-10 minut z každé strany. Přitom jím po 3-4 minutách otáčejte, aby se vytvořilo pěkné mřížkování

  3. Na dno hlubší mísy nasypte najemno nakrájený česnek, nasekané

  4. lístky rozmarýnu a šalvěje. Na ně upravte grilovaný steak a nalijte na něj olej. Olej, kerý stekl do mísy, vraťte lžící zpět na maso. Nechte maso 3-5 minut marinovat

  5. Při porcování a podávání odřízněte svíčkovou a roštěnec od kosti a nakrájejte maso na plátky asi 1/2 cm silné. Nakonec nalijte na maslo lžící bylinkový olej a šťávu z masa a ihned podávejte

  6. Zdroj: Nakladatelství Slovart, "Jak grilovat", 2005

  7. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!