Steak Pepper recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce olivový olej
1 hrst drcený pepř
1 plátek hovězí panenka (300 - 500 g)

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme plátek hovězího, aspoň 3 - 4 cm vysoký. Je důležité, aby byl plátek rovnoměrně ukrojen. Pokud tomu tak nebude, maso se nám v tenčí části více propeče a to nechceme. Dále je důležité, aby maso nebylo moc studené a tuhé. Musí být poddajné. Když do ukrojeného plátku zaboříte prst a zůstane zřetelný otisk, tak je to správně

  2. Kořenit se bude jen pepřem, a to nejlépe čerstvě rozdrceným. Nejlepší je kombinace černého a červeného. Na sůl zapomeňte! Maso solíme až po upečení

  3. Takže vezmeme maso a potřeme olivovým olejem rovnoměrně ze všech stran

  4. Poté vezmeme nadrcený pepř a doslova v něm maso obalíme, nebojte se toho. Chce to pořádně promasírovat, aby byl pepř všude

  5. Rozpálíme pánev a maso na ni prostě hodíme. Už žádný další olej, jen maso potřené olejem. Necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Poté o něco ztlumíme teplotu a podle potřeby necháme maso dopéct. V mém případě to bylo Medium, střed zůstane stále růžový, ale zbytek masa už je zcela propečen. Čas cca 8 minut z každé strany. V žádném případě se nebojte, že je maso spálené. Bude to tak třeba vypadat, ale to je kvůli pepři. A hlavně, až si ukrojíte tenký plátek, ani si nic spáleného neuvědomíte. To k tomu prostě patří

  6. Po upečení maso vyjmeme z pánve a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva krásně uvolnila po celém mase a nezůstala nám jen ve středu. Nyní můžeme hotový steak osolit. Posolte si vždy právě plátek, který ukrojíte. Zaručuji vám mnohem lepší chuťový zážitek

  7. Steak Pepper a nejlepší příloha? Přece čerstvý chléb a nakrájená cibule. Je to jednoduché a výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!