Voňavý losos s mangoldem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 250 ml smetana 1 svazek mangold 2 plátky losos 1 svazek čerstvá petrželka podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby máslo olivový olej na ozdobu citron
Postup Voňavý losos s mangoldem recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté lososové plátky orestujeme na trošce olivového oleje z obou stran.
Na másle zpěníme rozmáčknutý česnek s čerstvě nasekanou petrželkou. Přidáme na hrubo nasekaný důkladně omytý mangold a krátce provaříme. Odstavíme, osolíme a opepříme.
Do zapékací mísy pokapané olivovým olejem uložíme restované rybí plátky, přikryjeme mangoldovou směsí, zalijeme smetanou a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
Voňavého lososa s mangoldem rozdělíme na talíře, ozdobíme citronovým plátkem a podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou jako hlavní chod.