Voňavý losos s mangoldem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
250 ml smetana
1 svazek mangold
2 plátky losos
1 svazek čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
olivový olej
na ozdobu
citron

Postup přípravy receptu

  1. Čisté lososové plátky orestujeme na trošce olivového oleje z obou stran.

  2. Na másle zpěníme rozmáčknutý česnek s čerstvě nasekanou petrželkou. Přidáme na hrubo nasekaný důkladně omytý mangold a krátce provaříme. Odstavíme, osolíme a opepříme.

  3. Do zapékací mísy pokapané olivovým olejem uložíme restované rybí plátky, přikryjeme mangoldovou směsí, zalijeme smetanou a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.

  4. Voňavého lososa s mangoldem rozdělíme na talíře, ozdobíme citronovým plátkem a podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!