Voňavý mokrý perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek olej
1 ks vejce
3 lžíce rum
2 lžíce kakao
2 hrnky mléko
1 balíček prášek do pečiva
5 lžic cukr moučka
1 hrnek cukr krystal
3 hrnky hladká mouka
1 balíček prášek do perníku
1 balíček skořicový cukr
1 balíček čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme papírem na pečení

  2. Na těsto promícháme mléko, olej, cukr, vejce, skořicový cukr, prášek do perníku, kypřící prášek do pečiva, kakao, čokoládový pudinkový prášek a rum. Vyšleháme v hladké těsto

  3. Těsto na mokrý perník vlijeme na připravený plech. Pečeme na 180 - 210 °C po dobu nezbytnou k upečení. Upečený perník se pozná tak, že špejlí píchneme do perníku. Jestli je upečený, nebude špejle mokrá, v opačném případě máme hotovo

  4. Upečený voňavý mokrý perník posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a konzumujeme jako každý jiný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!