Dušené kuře na celeru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
olej
sůl
vývar
2 ks brambory
1 ks kuře
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
4 kuličky nové koření
100 ml zakysaná smetana
1 ks řapíkatý celer
6 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, prošpikujeme slaninou a podle potřeby osolíme

  2. Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory, mrkev a petržel očistíme oloupeme a nastrouháme najemno

  3. Na rozpáleném oleji opečeme kuře ze všech stran. Na výpeku orestujeme nastrouhanou zeleninu. Vše vložíme do pekáčku, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě doměkka

  4. Měkké kuře vyjmeme a naporcujeme. Zeleninu rozmixujeme a zjemníme zakysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme. Porce kuřete vložíme do husté omáčky, prohřejeme, ale nevaříme

  5. Vhodnou přílohou ke kuřeti na celeru jsou bramborové noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!