Dušené kuře na celeru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
50 g slanina
olej
sůl
vývar
2 ks brambory
1 ks kuře
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
4 kuličky nové koření
100 ml zakysaná smetana
1 ks řapíkatý celer
6 kuliček celý černý pepř
Postup Dušené kuře na celeru
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, prošpikujeme slaninou a podle potřeby osolíme
Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory, mrkev a petržel očistíme oloupeme a nastrouháme najemno
Na rozpáleném oleji opečeme kuře ze všech stran. Na výpeku orestujeme nastrouhanou zeleninu. Vše vložíme do pekáčku, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě doměkka
Měkké kuře vyjmeme a naporcujeme. Zeleninu rozmixujeme a zjemníme zakysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme. Porce kuřete vložíme do husté omáčky, prohřejeme, ale nevaříme
Vhodnou přílohou ke kuřeti na celeru jsou bramborové noky.