Dušené kuře na celeru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina olej sůl vývar 2 ks brambory 1 ks kuře 1 ks mrkev 1/2 ks petržel 4 kuličky nové koření 100 ml zakysaná smetana 1 ks řapíkatý celer 6 kuliček celý černý pepř
Postup Dušené kuře na celeru
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, prošpikujeme slaninou a podle potřeby osolíme
Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory, mrkev a petržel očistíme oloupeme a nastrouháme najemno
Na rozpáleném oleji opečeme kuře ze všech stran. Na výpeku orestujeme nastrouhanou zeleninu. Vše vložíme do pekáčku, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě doměkka
Měkké kuře vyjmeme a naporcujeme. Zeleninu rozmixujeme a zjemníme zakysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme. Porce kuřete vložíme do husté omáčky, prohřejeme, ale nevaříme
Vhodnou přílohou ke kuřeti na celeru jsou bramborové noky.