Vlašský salát z červené řepy recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks cibule
majonéza
2 - 3 ks mrkev
mletý pepř
1/2 sklenky sterilované okurky
2 - 3 ks červená řepa
1 sklenka sterilovaný celer
1/2 sklenky sterilované zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme doměkka červenou řepu. Po uvaření ji oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Také mrkev necháme chvíli povařit. Nakrájíme nadrobno také cibuli, okurky, vařenou mrkev

  2. Vše dáme do mísy. Přidáme sterilovaný celer, trochu sterilovaného sladkokyselého zelí, ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme všechny ingredience vychladnout. Na závěr přidáme majonézu, kysanou smetanu nebo bílý jogurt, opět důkladně promícháme a vychladíme v lednici. Ingredience si můžeme upravit podle vlastní potřeby nebo podle toho, kolik salátu budeme potřebovat

  3. Vlašský salát z červené řepy podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!