Vlašský salát z červené řepy recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks cibule majonéza 2 - 3 ks mrkev mletý pepř 1/2 sklenky sterilované okurky 2 - 3 ks červená řepa 1 sklenka sterilovaný celer 1/2 sklenky sterilované zelí
Postup Vlašský salát z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme doměkka červenou řepu. Po uvaření ji oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Také mrkev necháme chvíli povařit. Nakrájíme nadrobno také cibuli, okurky, vařenou mrkev
Vše dáme do mísy. Přidáme sterilovaný celer, trochu sterilovaného sladkokyselého zelí, ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme všechny ingredience vychladnout. Na závěr přidáme majonézu, kysanou smetanu nebo bílý jogurt, opět důkladně promícháme a vychladíme v lednici. Ingredience si můžeme upravit podle vlastní potřeby nebo podle toho, kolik salátu budeme potřebovat
Vlašský salát z červené řepy podáváme vychlazený.