Grilovaná vepřová kotleta se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
špek
olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
4 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
100 g anglická slanina (plátky)
1 lžíce čerstvá šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety očistíme, rukou zlehka naklepeme a u kosti nařízneme. Maso zakapeme citronovou šťávou, potřeme změklým máslem, osolíme hrubou solí a opepříme. Pak kotlety vložíme do uzavíratelné nádoby, posypeme čerstvě nasekanou šalvějí, zalijeme olivovým olejem a necháme několik hodin, nejlépe však přes noc, marinovat

  2. Gril dobře roztopíme a rošt potřeme špekem. Odležené kotlety zbavíme přebytečného oleje a grilujeme z každé strany asi 4 - 5 minut, dokud nebude maso u kosti zcela propečené. Ke konci pečení přidáme na gril anglickou slaninu, kterou spolu s kotletami na grilu opečeme

  3. Grilované vepřové kotlety podáváme s opečeným bramborem a grilovanou zeleninou jako hlavní chod. Můžeme je ale servírovat jen s pečivem a nejrůznějšími oblíbenými omáčkami jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!