Grilovaná vepřová játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl voda 60 ml olivový olej plnotučná hořčice 1 svazeček petrželová nať 600 g vepřová játra mletá sladká paprika 600 g nové brambory 100 g čerstvé máslo čerstvě mletý černý pepř
Postup Grilovaná vepřová játra
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky o síle asi 1,5 cm. Plátky masa potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout
Maso grilujeme na rozpálené grilovací pánvi, nepícháme do něj vidličkou a otáčíme pomocí dřevěné špachtle nebo grilovacích kleští. Plátky masa grilujeme z každé strany asi 2 - 3 minuty
Játra jsou správně ogrilovaná, když je povrch pěkně do hněda, uvnitř je růžová a po přeřezání z ní nevytéká krvavá šťáva. Hotová játra vybereme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout, aby se uvnitř rozložila rovnoměrně šťáva a po přeřezání nevytékala. Játra zůstanou potom uvnitř měkká a šťavnatá
Mezitím uvaříme nové brambory, petrželovou nať posekáme a očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory scedíme, promícháme s čerstvým máslem, obalíme v petrželové nati a položíme na talíř
K bramborám přidáme grilovaná játra, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sladkou mletou červenou paprikou, obložíme kolečky syrové cibule a hořčice. Grilovaná vepřová játra také dobře chutnají s čerstvě upečeným domácím chlebem.