Grilovaná vepřová játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
voda
60 ml olivový olej
plnotučná hořčice
1 svazeček petrželová nať
600 g vepřová játra
mletá sladká paprika
600 g nové brambory
100 g čerstvé máslo
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky o síle asi 1,5 cm. Plátky masa potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout

  2. Maso grilujeme na rozpálené grilovací pánvi, nepícháme do něj vidličkou a otáčíme pomocí dřevěné špachtle nebo grilovacích kleští. Plátky masa grilujeme z každé strany asi 2 - 3 minuty

  3. Játra jsou správně ogrilovaná, když je povrch pěkně do hněda, uvnitř je růžová a po přeřezání z ní nevytéká krvavá šťáva. Hotová játra vybereme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout, aby se uvnitř rozložila rovnoměrně šťáva a po přeřezání nevytékala. Játra zůstanou potom uvnitř měkká a šťavnatá

  4. Mezitím uvaříme nové brambory, petrželovou nať posekáme a očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory scedíme, promícháme s čerstvým máslem, obalíme v petrželové nati a položíme na talíř

  5. K bramborám přidáme grilovaná játra, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sladkou mletou červenou paprikou, obložíme kolečky syrové cibule a hořčice. Grilovaná vepřová játra také dobře chutnají s čerstvě upečeným domácím chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!