Vlašský salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
sůl
300 g šunka
150 g brambory
1 ks cibule
40 g celer
250 g majonéza
40 g mrkev
20 g plnotučná hořčice
150 g sterilované okurky
150 g sterilovaný hrášek
worcesterová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka, po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Sterilované okurky slijeme z nálevu a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky

  2. Brambory vsypeme do větší mísy, přidáme uvařenou mrkev a celer, okurky, scezený hrášek a šunku nakrájenou na nudličky. Vlašský salát osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec doplníme majonézou, plnotučnou hořčicí, špetkou cukru, trochou worcesterové omáčky a podle hustoty vlašského salátu i nálevem z okurek

  3. Vlašský salát podáváme s pečivem, hodí se na přípravu chlebíčků, obložených mís apod

  4. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!