Vlašský salát podle Richarda Nováka recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 120 g majonéza 2 lžíce dijonská hořčice barevný pepř 300 g měkký salám 1 lžíce balsamikový ocet 1 lžička worchestrová omáčka 1 lžíce třtinový cukr 130 g řecký bílý jogurt 300 g zeleninová směs na salát 150 g vařené salátové brambory
Postup Vlašský salát podle Richarda Nováka
Postup přípravy receptu
-
Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce. Poté oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme okapanou zeleninovou směs na salát (mrkev, celer, hrášek sterilovaný ve sladkokyselém kořeněném nálevu) a oloupaný a na nudličky krájený měkký salám
Vše důkladně promícháme s řeckým jogurtem a majonézou ochucenou dijonskou hořčicí, balsamikovým octem, třtinovým cukrem, barevným mletým pepřem, worchestrem a solí. Vlašský salát promícháváme vždy jemně a pomalu, abychom zachovali celistvou konzistenci všech surovin
Vlašský salát podáváme jako svačinu s čerstvým pečivem, nebo jej používáme k pomazání jednohubek či svátečních chlebíčků.