Vlašský salát podle Richarda Nováka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
120 g majonéza
2 lžíce dijonská hořčice
barevný pepř
300 g měkký salám
1 lžíce balsamikový ocet
1 lžička worchestrová omáčka
1 lžíce třtinový cukr
130 g řecký bílý jogurt
300 g zeleninová směs na salát
150 g vařené salátové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce. Poté oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme okapanou zeleninovou směs na salát (mrkev, celer, hrášek sterilovaný ve sladkokyselém kořeněném nálevu) a oloupaný a na nudličky krájený měkký salám

  2. Vše důkladně promícháme s řeckým jogurtem a majonézou ochucenou dijonskou hořčicí, balsamikovým octem, třtinovým cukrem, barevným mletým pepřem, worchestrem a solí. Vlašský salát promícháváme vždy jemně a pomalu, abychom zachovali celistvou konzistenci všech surovin

  3. Vlašský salát podáváme jako svačinu s čerstvým pečivem, nebo jej používáme k pomazání jednohubek či svátečních chlebíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!